fbpx

Nemate veb-sajt?

Jedna od prvih asocijacija na svet koji danas poznajemo jeste prisustvo Interneta u svim sferama života. Želim negde da otputujem, želim da kupim nove patike, treba da odem u nepoznati deo grada… Za sve je tu Internet. Nezavisno od toga šta nam je potrebno, prva stvar koju većina nas uradi jeste da na svom računaru ili mobilnom telefonu konsultuje Google.

Upravo zbog toga, jasno je zbog čega je za svaku kompaniju apsolutno neophodno da ima svoj veb-sajt. Međutim, ne misle svi baš tako. Prema podacima portala itrešenja.com, čak 46% firmi u Srbiji nema nijedan Internet kanal, što znači da te firme nisu prisutne na Internetu. Drugim rečima, nemaju svoj veb-sajt. Ova brojka postavlja Srbiju na samo dno evropske lestvice kada je reč o prisustvu kompanija na Internetu.

Iako zakon naše zemlje ne obavezuje privredna društva da imaju svoj veb-sajt, ovakvi podaci su ipak prilično začuđujući. Praksa je pokazala da u većini slučajeva prisustvo kompanije na Internetu putem veb-sajta predstavlja preduslov za uspeh u poslovanju. Na samom početku oni mogu biti jednostavniji, ali svakako u velikoj meri doprinose kako marketingu, tako i utisku koje tržište stiče o kompaniji.

Ukoliko ste vlasnik neke firme, svoj veb-sajt zamislite kao isto kao i svoj fizički prostor. Da li biste želeli da ljudi odatle izađu zadovoljni, sa svim neophodnim informacijama i adekvatnom uslugom? Naravno da da. Apsolutno je isto i sa veb-sajtom.

Nekada je bilo dovoljno reklamirati se putem preporuke. Više nije, bar ne u većini slučajeva, a naročito kada su u pitanju mlade kompanije koje tek započinju svoje poslovanje i kojima tek predstoji izazov stvaranja brenda i privlačenja korisnika.

Brojni su oni koji se oglašavaju putem društvenih mreža kao što su Instagram ili Facebook, međutim, bez sajta koji bi podržao ovakav način prezentacije mnogi gube na vidljivosti.

Malo više o konkretnim razlozima za kreiranje svoj veb-sajta možete pročitati u našoj blog sekciji, u blogu koji nosi naziv „5 razloga zašto svaka kompanija treba da ima svoj veb-sajt“.

Ukoliko biste želeli da poslovanje svoje firme podignete na viši nivo na ovaj način, slobodno nas možete kontaktirati. Rado ćemo saslušati šta je to što Vi želite i što vam je neophodno i zajedničkim rešenjem doći do veb-sajta kojim ćete kako Vi, a tako i vaši korisnici biti i više nego oduševljeni.

Autor: Vanja Nikolić

Podelite na
Scroll to Top