fbpx
smart start developico sflow

Finansiranje naše aplikacije

Sa velikim ponosom želimo da kažemo da je našoj kompaniji odobreno finansiranje od strane Fonda za inovacionu delatnost Republike Srbije! Naime, pre nekoliko meseci podneli smo prijavu za finansiranje jedne od naših aplikacija, za koju čvrsto verujemo da može da doprinese povećanju privatnosti i bezbednosti svih korisnika Interneta. Neizmerno nam je drago što je komisija Fonda prepoznala taj potencijal i odlučila da u surovoj konkurenciji baš mi budemo među ovogodišnjim dobitnicima.

Fond za Inovacionu delatnost aktivan je od 2011. godine i njegov fokus je prvenstveno na uvećanju kapaciteta startapa i raspoloživih resursa za njihov rast. Cilj Fonda je unapređivanje veze između nauke, tehnologije i privrede, kao i podsticanje razvoja inovativnog preduzetništva.

Od početka rada, Fond zavređuje podršku Evropske unije, što ostvaruje presudan podsticaj finansiranju inovacija u Srbiji. Od početka osnivanja do danas, preko Fonda za inovacionu delatnost ukupno je odobreno nešto više od 52,8 miliona evra, a podneto više od 4500 prijava.

U okviru poziva na finansiranje, startapima je dostupno nekoliko različitih programa na koje se mogu prijaviti: Program ranog razvoja, Program sufinansiranja inovacija, Program saradnje nauke i privrede, Inovacioni vaučeri, Program Katapult, Pametni početak, Program transfera tehnologije, Dokaz koncepta i Program Serbia Ventures.

U zavisnosti od projekta koji žele da prijave i uslova navedenih programa, startapi se sami opredeljuju na onaj na koji žele da se prijave. Svaki od programa ima specifične uslove i zahteva određenu dokumentaciju koju treba popuniti, a na osnovu koje se vrši evaluacija.

Bitno nam je da napomenemo da je program za koji smo se mi odlučili usklađen sa Strategijom pametne specijalizacije Republike Srbije za period 2020-2027. godine, koja se između ostalog fokusira i na informaciono-komunikacione tehnologije, sa posebnim fokusom na veštačku inteligenciju. Sam proces prijave bio je izuzetno dinamičan i izazovan, zahtevao je od nas timski rad, izlazak iz sopstvene zone komfora, kao i objektivno sagledavanje naše aplikacije iz nekog drugog ugla.

Još jednom želimo da se zahvalimo Fondu, kako na pruženoj prilici, tako i na neprocenjivom iskustvu i podstreku za budućnost našeg kolektiva!

 

 

Više o samim programima, kao i detaljnije informacije o Fondu, možete pronaći na zvaničnom sajtu Fonda: http://www.inovacionifond.rs/cir/

 

Autor: Vanja Nikolić

Podelite na